Wednesday, September 28, 2011

epok epok sardin...

hahahha...xtau nak update apa sbnrnye...smentara khabir dah tido, adam plak atokpapanye tgh layan, so tgn pun gatal2 nak update blog lerrrr..

xde apa citer sgt...biasa la dh anak 2 kan, mmg xmenang tgn...tambah plak abg skang dh start masuk keje, mmg lg pening la aku dibuatnye....kang time khabir tgh nyusu, time tu la adam nak itu, nak ini...ishhh fening  ok...mmg parents aku ada, tp tau2 je la perangai budak2 ni...kalo ada masa dia xmau ngan org lain, wat mcm ne pun dia xkan mau gak...huhuhu

hahaha, tajuk lain, citer lain plak...sbnrnye saje nak tayang mknn last yg aku wat sblm terbranak hr tu...ekceli nak publish esoknye, tp dh terbranak dulu kn, so tangguh lerrrr...ms tu mmg teringin sgt2 nak mkn epok2 sardin nie...tmbh plak sblmtu ada open house kat umah kwn abg, wifenye wat epok2 sardin gak...sdpnyeee tp limited sbb dpt sambutan...asyik abis je...tu yg aku duk teringat2 je sepanjang mggu tu....xkira gak, nak wat sndiri gak...nk beli mana ada kat cni, lg 1 kalo ada pun sardinnye ciput je....

kebetulan ms tu abg tgh puasa 6 hr ke4 (kesian abg sbb puasa nye terbantut nak perabiskan gara2 aku terbranak awal...hehehe tp skang dh setel, dh beraya pun :D )...aku ajak abg buka epok2 sardin je dulu...abg on aje sbb mlmtu mmg nk g mkn kat mcd sbb nk collect patung smurf skali...hehehe....

aku buat 2 versi, 1 bentuk biasa n 1 lg bentuk petak....yg petak tu sungguh hodoh ye...tp percaya la, sgt la sdp (hahaha angkat bakul)....goreng 4 ketul je dulu sbb saiz sgt godang ye...hehehe...selebihnye mcm biasa la, aku wat frozen dgn niat nak wat bfast utk esok n lusa (huhu xkesampaian ok)....seb baik la aku sempat rasa seketul...tu yg khabir terus keluar kot sbb dh dpt rasa...hehehe


hok ni kelim pki acuan je....mls nak kelim pki tgn...

hok petak ni plak, size nye freesize ye...hahaha ada pjg, ada lebar, ada kurus...tp rasanye tetap sama...hehehehe

5 comments:

$ue @nim said...

pekena benda alah ni mase berbuka best gak.. ko smpt x perabih pose 6.. best la ek.. tahun ni pose penuh..

nnt pahni dh abis pantang, bule wat lagi benda ni.. bedal puas2... :D

3uri@ni said...

Yg bntuk petak tu ko kelim camana eh? Aku x reti kelim, keke baba naurah suka sgt kalu inti sardin tp aku x prnh buat sbb fail bab menguli, hehe

nanazack said...

>>sue..
thn ni aku rs plg byk aku ponteng...huhuhu xdpt wat penuh la... ms puasa hr tu kan cuaca sgt panas kan, tmbh plak aku dh tgh sarat ms tu, mmg xdpt nak wat penuh...puasa 6 lg la aku xdpt buat...ni pun blum bleh start ganti lg...blum bleh 'mandi' lg nie...huhuhu

>>zue..
yg petak tu aku tekap pki garfu je zue...xde kelim2 pun..ko cucuk2 je ngan garfu.... buat dohnye sng bangat je zue...takat tepung, marjerin, air n garam...tu je la.. agak2 la nak bg balance tu, uli smpi dh xmelekat kat tgn...xsmpi 10min aku rs... (^_^)... sdp woo epok2 sardin nie...buat sndiri leh ltk byk2...hahaha

3uri@ni said...

Aku tgh ganti posa ni, ko citer gini, ni yg rasa nak buat BANYAK2 ni, hahaha baru belajor nak nguli dah tamak, haha

nanazack said...

>>zue..
weii, nak buat time naurah xde tau..xpun ko wat dia leka main benda lain...kalo x, tensen la kalo dia kaco time ko nguli...hahaha...nak hasut lg ni, wat sndiri leh ltk sardin byk2...hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...