Monday, October 22, 2012

isnin nan biruuu....

hmmm...hr ni mcm bosan ckit sbb abg bz lg mggu ni...haisshhh boleh tepu pala otak ni...tp xpela, layan je la apa yg ada kt umah ni...pg2 mcm biasa pas abg g keje, aku start memasak...aku mmg jenis masak awal...mkn tgh hr pun awal...sng bg aku...hr ni mcm biasa la wat sup ayam...tp mlsnye nak wat lauk tmbhn utk diri sendiri...so, hr ni mama join mkn sup ngan anak2....utk menambah kan lg selera anak2, aku wat la nasi ayam koboi....hahaha...adam bknnye mkn ayam pun dia suka nasi ayam ngan sup je...yg adik plak, mkn sumenye, xde tolak2 pun....
see...kalo nasi ayam kemain mkn smpi licin....

ni la nasi ayam koboi...ngan xde ulam nye, timun ada tp mls nk potong....ayam pun mls nak goreng smula, sambal pun xwat, pki sambal belacan yg ada dlm icebox tu je la...hahaha

tgk la, adik kalo layan tv mcmni la...tp skangni dia dh byk la layan kartun...tp kalo nk suh dia btul2 duk melekap kat depan tv tu, tunggu la HI-5 ngan Tayo the little bus....suka giler dia ngan 2 citer tu...joget sakan xhengat nye.....

awal bln hr tu ada beli set freezermate tupperware...tp tokei tu tersalah quote list kat aku, bila dpt invoice pun, list nye salah gak...tp brg free nye xde plak...bila aku kol, dia kata sbnrnye xde free n suh aku refer katalog yg disediakan...bila aku tgk, mmg btul la xde free...so aku kata xpe la,..dia pun manusia biasa...kdg2 ada gak wat silap kan....ntah mcmne, tiba2 tokei ni msg aku...dia kata dia dh cek previous emel n invois yg dia kirim kat aku tu, dia ngaku dia yg wat silap...n dia rs xsdp hati...so, dia bg gak aku free...alhamdulillah...rezeki...suka berurusniaga ngan peniaga mcmni...mudah2an dia dimurahkan rezeki...lg pun bkn bru skali aku beli tupperware ngan dia...dh byk kali pun...suka ngan dia ni sbb dia xpernah skali pun paksa aku suh jd member...kan best mcmtu kan.... (^__^)...

ni plak, bkn eco bottle TUPPERWARE tau...tp TIPUWARE....hahaha...smlm jln2 kat market yg biasa kami shopping groceries ni...skali abg terpandang la botol ni...abg pun tau dh lama aku nk beli yg cap TUPPERWARE tu, tp aku asyik hold je sbb rs mcm xberbaloi la plak reganye tu...pastu aku xmau beli set...nk beli loose je...bila dh nmpk yg ni, apa lg, rembat je la...mula2 tu amik 2 btl je tau biru n hijau....bila blk rumah n rendam siap2 botol ni, mula la dh terbayang2 kaler pepel tu...huhuhu. ckp kat abg, mcm cantik lg yg kaler pepel tu kan...heehehe...abg pun mula la perli, kalo dh tau nape xamik tiga2 terus??? segannnn...hahaha....ptg tu abg keluar sbb ada keje kat kapal, sempat lg singgah market ni nk belikan botol pepel utk bini dia...hahaha...seb baik cpt tau, sbb abg kata tinggal 1 je kaler pepel tu...huhuhu...rezeki.... rega sebiji botol tu baru rm6.90.... 


2 comments:

3uri@ni said...

Geram la tg Khabir tgk tv macam tu, hehehehe

Puas hati masak Adam makan habis, Naurah ni choosy tak habis2. Ingat masa dia kecik2 dulu, semua makan, bubur penuh semangkuk, licin, skang ni Naurah kenyang ngan susu aje, berbotol2 sehari.

Ingat tau petua shopping, kalu berkenan, belilah tanpa teragak2, atau di kemudian hari akan menyusahkan laki sendiri, hahaha

Aku biasa jugak wat keje cam ko tu, konon tak nak la beli banyak sgt, rasa mcm tamak, last2, 2-3 hari kang, beli jugak, kekeke

nanazack said...

style khabir ngan adam kecik2 dulu sama je pesen nye...hehe

adam tu kalo nasi ayam mmg dia laju je zue...ayam xmkn, nasi ngan sup je dh cukup...kalo xde nasi ayam, mesti kena ada nasi+sup+telur dadar...tu je la menu dia kalo kami mkn kat luar... kalo g pizza hut pun dia mintak nasi+telur+sup T_T.....sbbtu kami dh jarang sgt g pizza hut...huhuhu

hahahaha...tu la, xleh la mcmni, sure termimpi2 nnt kan...xleh tido mlm la...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...