Wednesday, January 2, 2013

birthday boy...

22hb Disember 2012, Adam genap 4 thn....umur baru nk masuk 4 tp badan dia dh mcm budak 6thn pun ada...dan hari ni 2hb Jan 2013, dia dh dikira 5thn...igtkan dia plg muda dlm kelas, tp ada lg yg lbh muda dr dia...hehehe seb baik la ada geng kan Adam...

kebetulan ms bday dia tu kami ada di KL...g KL pun bukan sbb jln2 pun tp sbb ada urusan ngan org...kami g sehari sblm tu...just for 1 night only....mmg xde plan nk jln kan, so ikut je la plan asal...sesampai je kl, kami cek in hotel tp xmasuk pun bilik dulu, just booking bilik takut penuh kan...pas booking terus bergegas ke Shah Alam ke rumah abg ipar sbb nk hantarkan dokumen....otw nk ke sana, sepatutnye amik masa dlm 15minit SAHAJA...tp apa kan daya, kte hanya merancang je kan...dlm kepala ms tu kononnye nk blk bilik awal dan nk berehat secukup2nye, skali smpi shah alam je dh pukul 10.30.....dr shah alam ke KL pun jammed gak...smpi bilik kul 12lbh...

esok pg2nye, abg g beli paper, bru la tau sbb apa jammed...rupanye highway guthrie (ye ke ejanye?) banjir daaahhhhh....uwaaaaaa.....mmg tobat la rs nye nk g KL lg...huhuhu...so, plan pg tu nk jumpa kwn abg plak, so sambil tu nk meraikan bday boy....seperti yg dijanjikan, kami ajak dia naik sume train....happy giler adam dpt naik train....bwk dia naik LRT, Monorel, ERL...yg tu je la sempat sbbnye khabir dh ngamuk sakan sbb ngantuk....alahaiiii...tp puas hati la sbb dpt kotakan janji pd adam kan...dia pun happy sgt2 n mulut xbenti2 nk bercerita...

pastu kami blk bilik n cek out terus....hajat dihati nk smpi ke BP awal sbb nak g kenduri kawin jiran sblh rumah...tp malang xberbau, apa2 pun kami bersyukur sbb masih diberi peluang untuk hidup di bumi Allah ini....xnak citer pjg2, Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat....

23hb pula our 6th anniversary....kali ni xsempat nak sambut pun, lg pun abg blk muar sbb nk uruskan kebun...hahahaha abg sambut annversary dlm kebun ye thn ni...kekekeke...xpela, kte tebus lain kali ok...hari2 leh sambut apa...ngeeeeeeee...














**nota lapuk : saje nk kongsikan kat sini, lain kali kalo nak mengata org, lbh2 lg pasal majikan, jgn la ngadu kat FB...kan dh xpasal2 ko unfriend kan aku, delete segala status berkaitan, kan dah nyusahkan diri sendiri tu...aku xkisah pun...aku xnak cr gaduh pun, tp ko yg mulakan dulu kan? smoga 2013 ni menjadikan kte lbh matang...jgn suka sgt mengadu nasib di FB, blog, twitter or anything else...xmanis dipandang org, tambah plak kita ni isteri org, isteri pada NAVY plak tu...org mmg suka komen wlupun xtau hujung pangkal...kan xpasal2 dh menambahkan dosa org yg mengomen tu....so, kalo terasa, aku mita maaf...bkn nak skt kan hati tp cuma nk ko sedar...bkn masalah aku sape, ko sape...dia kat atas, dia kat bawah....x adil, x ikhlas.... fikirkan semula, sbb apa sume ni terjadi....renung2kan la ye....Wassalam...

2 comments:

3uri@ni said...

Alhamdulillah, semua dah selamat ^_^

Amboi Adam senyum kemain lagi ye dapat naik segala mak nenek train. Naurah ni ntah bila nak ajak naik train. Dia suka sgt tgk citer Chungginton tu.

nanazack said...

pengaruh kartun punye psl la ni zue...tp apa2 pun rs lega sbb dpt tunaikan janji pd dia...hehehe mmg dia happy sgt2 la ms dpt naik tu.. siap dpt simpan token wat souvenir lg...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...