Tuesday, April 23, 2013

sakit


sejak balik dr kg hr tu, badan rs xsdp je...mgkn letih sgt agaknya....org lain tgk travel naik plane ni mcm best je kan...tp sbnrnya tidak ok...kalo utk 1st time mmg la best n teruja, tp kalo plane ni dh jd pengangkutan wajib utk ko ulang alik blk kg, mmg membosankan ok....nak2 lagi kalo ada anak2 kecil yg tgh lasak...adeiiiii, sabo je la....ni bru travel 2jam je, kalo kena yg berjam2 tu, xtau la mcm mana aku rs nnt...huhuhu

hari ni adam xsekolah, dia demam sejak pg ahad hr tu...tiba2 je demam semula...nak kata main panas, main hujan, xde plak....mgkn penat xhilang lg, pastu aku paksa dia g skolah plak tu kan....hari isnin sampai khamis dia g skolah menangis2 kat pintu kelas...sampai kan ada kwn dia pujuk, "xpe, mama balik masak lauk kicap utk adam"....hahahaha, mau xtergelak aku dibuatnya...nampak sgt budak2 ni dah hafal dialog aku tiap kali nak pujuk adam...kekekeke

adik pun dh start panas badan, tp adik ni lain ckit...wlupun badan dia panas, tp main tetap lasak...merengek ttp ada tp yg xtahan kalo main tu lg lasak dibuatnya.....ni pun ms tgh wat entri ni dia tgh main kat bilik dgn adam....satu lg, adik dah pandai sebut 'ADAM'...puas la aku ajar dia panggil "ABANG", tp dia ttp panggil adam....kdg2 tu ikut sedap dia pggl adam tu "ADIK"...hahahha....gelak kan je la...

aku plak skangni duk merana skt blkg smula...punye la xtahan skangni, nk bgn dr tido waktu pg2 tu mmg seksa ok....1 hari tu ternampak la FB sorang doktor ni citer ttg pengalaman dia....pengalaman dia tu mmg sebijik sama mcm yg aku alami skangni, beranak 2 kali, n dua2 czer...susu xminum penyudahnya skt tulang blkg...n doktor tu promote suh mkn ostematrik dr shaklee...aku mcm biasa la kan mmg cpt terpengaruh...so, mula la riki2 produk ni...mmg sumenya bg positif feedback la pas mkn ni...so, aku pun decide kompem nk amik produk ni sbb memandangkan sblmni aku dh pnh amik set BF dia...mmg membuak2 la susu kalo amik alfalfa tu...sbbtu aku mkn on off...hehehe, sbb kdg2 xselesa kalo susu penuh sgt...kalo utk yg jenis  buat EBM tu mmg sesuai la tp mcm aku ni jenis direct bf, mkn bila perlu je...hehehehe

so, aku beli produk ni dr yus (yuhaniz)...hehehe n daftar terus jd ahli ngan dia lg sng sbb kenal kan...hehehe tq ye yus....vit c tu beli skali sbb stok kat umah dh nak abis....so, mari la kita makan supplement selagi terlarat...hehehe

9 comments:

3uri@ni said...

Naurah balik dari taska semalam, demam. Pastu, lepas tido petang, demam baik, tp muka dia macam kena alergik apa pulak aku pun tak tau, bengkak2 kat telinga, pastu idung. Terus bawak g klinik. Ni, kt idung dah ilang bengkak, turun kt mulut pulak, huhu...skang dah reda dah tgk, ada kesan merah je sket lagi.

Aku kalu time Naurah moody nak g taska, aku pujuk kang nak bwk g kedai, kedai rm3 je pun, kehkehkehkeh tp aku suka kedai tu, aiskrim2 dia sedap2 murah, yg harga 30 sen pun ada. Kt kedai lain, aiskrim gitu pun dah 70 sen

Nana Zack said...

doc ckp apa pasal bengkak2 tu? alergi ke? aku blk kg hr tu mmg tgh musim skt kot...tgh musim HFM, pastu doc yg aku jumpa tu pun kata H1N1 pun dh dtg smula...anak sdara aku plak kena pneumonia...huhuhu

aku xleh nak pujuk adam ni g mana2, sbbnya lg parah la dia nk ke skolah...huhuhu..sbbtu kena bg alasan selain dr nak g mana2 atau nak belikan apa2...

3uri@ni said...

[nana]>> Ibu Naurah pulak, mana masak ari keje, tak dapek la nak janji nak masak itu ini, kikiki
Kalu aku janji nak masak pun, lum tentu Naurah heran sbb dia kan jenis tak makan, hahhha

Nana Zack said...

xpe, ko sng nk berherak, mcm aku ni, xbrani lg nk bergerak bertiga..berdua ngan khabir pun tawakal je kalo tiap kali hujan nk g amik adam..huhuhu

eh zu, ni lari topik jap...ko ada abaya yg jenis batu2 liplap tu tak? yg tgh trend skangni...batu2 kat lengan tu mcm kat butik najjah tu... aku ada kenan tp bila pikir nk basuh pki washer machine, tanggal x ek batu2 tu???hehehe... aku ni jenis pemalas nk basuh tgn ok, tudung pun masuk mesin..manual la tapi...hehehe

3uri@ni said...

Setakat yg aku pakai la, lip lap labuci sampaikan gemerlapan baju kawen sekalipun (kahhhkah), tak pernah lagi tanggal batu2 tu kalau masuk mesin. Kalau tanggal pun, sikit sangat la. Tak effect pun. Tu pun maybe sbb load dlm mesin banyak, so bbergesel heavy la ngan baju lain. Agaknya, kalu buh tak banyak, okay je aku rasa.

Mesin manual ngan mesin auto, kelajuan basuh, bilas, spin tu lebih kurang sama je kan sbb dulu masa mula2 kawin, nenek naurah pakai mesin manual. Lebih kurang sama je aku rasa

3uri@ni said...

Nak berkelip2 bagai ni, ada function ke nak menambahkan koleksi ^_^?

Nana Zack said...

erkkkk...tanggal gak ke??? kena pki setahun skali la nmpk gayanya...kekekeke...dok eh, saje je tanya sbb nmpk ada yg kenan...tgh duk pikir2, nk beli ke x,sbb xde zip depan plak..camne khabir nk nenen?? hehe...ajar dia pki botol, marah sungguh dia...huhuhu adam dulu masa umur mcmni dah pandai minum susu dlm cawan kalo siang hari...

kalo mesin manual, ko boleh set bpe lama ko nak spin...biasanya kalo mcm tudung2 aku tu aku set stgh minit je, mmg xkemek la...

3uri@ni said...

aku mmg main masuk je dlm mesin. Kalu mcm shawl, aku masukkan dlm laundry net bag dulu. Hah! kalu ko risau tertanggal, masuk dlm bag tu dulu la. Baju kita orang besar ni mana kotor sgt pun, bangang2 pun peluh je, masuk dlm net bag tu okay la aku rasa. Lainla suar jeans, masuk dlm bag tu kang, tak bersih betul pulak kan.

Nana Zack said...

Haaaa...good idea...lama dh pki net ni, tu yg xteringat lgsg...lama dah xbasuh baju glamor kan...hahaha.. Wah, mcmni nk kena g daiso kat KK la nk cri net...kekekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...