Friday, June 14, 2013

1st samperit

Tiba2 terasa nk mkn samperit.. Last year dh pernah buat tp hasilnya ke tong sampah akhirnya...huhu.. Tp kali ni nekad, nk try buat lg sbb aura kuih raya ni dh terasa2 la plak..hehe 

Mcm biasa la, Google je la resepinya ya... Try resipi dr myresepi plak kali ni.. Buat 1/3 je dr adunan asal.. Kali ni btul2 congak ye.. Abis keluar kalkulator lg..hahaha nk bg berat tu tepat la katakan...xmau main agak2 lg..kekeke 

Akhir nya, jd la mcmni.. Beginner la katakan.. Tu pasal senget benget... Menggigil tgn tau... Buat bentuk dahlia gak tp kelopak nya leper plak.. Tp rupa xkisah.. Yg penting Adam suka!!! Yeahhh, hr ni Adam bwk bekal samperit g sekolah ye...hehehe


Enterframe jap, mana nak cari scarf lycra mcmtu aznah hamid tu pki ye? Nk cari yg tutup blkg skali.. Biasa jumpa yg terbuka je... Xmau, sapa tau, bgtau ye...

4 comments:

3uri@ni said...

Amboi Adam, bawak bekal kuih raya gi sekolah ye ^o^ melampau sangat ni, hahhha

Scarf apa tu? Tak clear sgt la gambar...nampak cam turban...turban ke?

Nana Zack said...

zue, adam nk promote kat cikgu dia...hahaha

scarf mcm biasa je tu bkn turban, tp kain lycra..pastu blkg dia xberlubang la mcm scarf tudung syria...aku nk cri yg bertutup...ko ada nmpk org jual online x?

3uri@ni said...

Ooo...scarf gitu eh...Nanti kot aku jumpa, aku kasi link kt ko ye. Ko pun satu, punya banyak model dlm dunia, bubuh gambar aznah hamid, ce bubuh hok glamer2 sket, kihkihkih

Nana Zack said...

ala...kebetulan tgk drama adam hawa kan...hok lain yg glamor2 dah xjumpa la plak...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...