Wednesday, June 19, 2013

Frusttt!

Hari ni berbuka dengan mee rebus plak.. Asal nya nk buat meatball yg ala2 ikea tu, Skali bila korek2 esbok tu, jumpa plak perencah mee rebus instant ni.. Tiba2 plak tekak ni teringin kan... So, apa lg, cek brg2 lain Ada x... Hmmm tauhu dgn bwg goreng je xde... Xpe, xsalah pun kalo xcukup bahan kan...hehehehe

Selamat dh telan mee rebus ni.. Biasa la, dh namanye puasa kan, Ada la terkurang sana sini ckit rsnya.. Tp telan je la... Cuma perut Ada sebu ckit la.. Mgkn sbb 2 hari ni xde mkn nasi, bedal spaghetti ngan mee kuning je kan..** jgn tiru perangai saya yg malas nk buang bontot taugeh..huhuhu


Haaa!!! Psl kek ni plak.. Frust tau.. Kenapa?? Aku bru beli Loyang baru nk Ganti kan Loyang yg bocor sblmni.. Ms beli tu, balik terus je simpan... Sampai la smlm tergerak hati nk buat kek karamel pelangi tu.. Skali bila nk basuh Loyang tu, bocor la plak...huhu...gerammm nya..penyudahnya aku buat pki Loyang kecik..terpaksa la suku dr adunan tu aku buang sbb Loyang xmuat... Satu lg, sbb frust kan, aku mls nk buat rainbow.. Aku buat satu kaler je...hahahaha...kaler pink ok...^o^... Buat kek ni Bkn apa... Skang tgh panas.. Kalo mkn kek ni sejuk2 mmg sdp kan.. Mcm mkn aiskrim je...^__^..

2 comments:

3uri@ni said...

Sedapnya kekkkk ^_^ dah la kaler light pink, hihi

Nana, ko ada beli magic pan yg HIG tak? tak kesah la cap2 lain pun, ikan ke, cosway ke...memang boleh act as oven eh?

Kalau betul, aku nak belilah...tau tak kat mana yg best nak beli magic pan ni?

Nana Zack said...

Sdp zue..mcm mkn aiskrim pink..hehe

Aku beli cap ikan tp sampai hr ni belum pki lg...mmg leh jd oven gak ni zue, tp xla 100% kan...byk dh aku tgk org buat kek pki ni...buat puding roti pun ada gak cuma bhgn atas xbape nk garing katanya...texture sama je...ye la, nk terbalikkan kang jd apa lak puding tu kan..hehehe

Cap lain aku xpasti, tp kalo ko ada kenal sapa2 yg ahli MENANG, beli cap ikan la, dpt buku resipi n cd skali. Harga ahli xsampai rm100 pun...akak ipar aku beli kat kelantan pun xsampai rm100.. Xde jenama la tp made in korea kalo xsilap...kaler pink lagi mcm kuali ko...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...