Tuesday, June 18, 2013

terperangkap...

ni citer pagi semalam...waktu pagi mcm biasa la rutin aku hantar adam g sekolah...tp semalam aku keluar rumah awal ckit, dlm pukul 7.15 dh suruh adam siap2...biasanya lagi 5minit pukul 7.30 baru aku hantar dia...sekolah depan rumah je kan...hehehe...tp semalam ada rasa lain skit...ntah la, mcmne leh terdetik kat hati ni, kalo la kunci rumah tertinggal, naya je aku...huhuhu..so semalam rasa mcm xnk kunci sliding door, bwk hp n duit lebih...pd hal hantar adam jln kaki je, biasa bwk kunci rumah je...

so hantar adam mcm biasa, sampai je dpn pintu rumah, kebetulan jiran atas nak g keje...siap sempat tegur khabir lg sbb dia bru je blk cuti pjg....aku mcm biasa la just wish 'morning tuan'...jiran aku ni Major and dia airforce n very the senior, that's why kena panggil 'tuan'....aku pun buka la kunci tombol pintu, boleh pusing tapi pintu xboleh bukak..byk kali try...tuan tu perasan aku xboleh bukak pintu, dia kata nnt sbb dia nk start enjin kereta siap2....dia pun try bukak tp xboleh...aku kata mgkn terselak kot...then aku bgtau la yg sliding door xberkunci...terkejut tuan tu...hehehe...terus dia masuk rumah dia semula, n keluar dgn sebiji kerusi plastik n dah tukar baju siap2...huhuhu segannya aku sbb dah nyusahkan dia n lmbt la tuan tu g keje...dh la ni 1st day keje dia pas cuti pjg..

bila dia dh dpt masuk rumah, bukak pintu dr dlm pun xboleh juga...alamak....ni mesti masalah tombol...dh loose agaknya...huhuhu...aku ckpla kat tuan tu, kalo mcmtu xpe la, try kol husband....tuan tu naik atas semula n salin uniform plak...siap tinggalkan tukul besi plak kali ni...sbb dia kata cara terakhir kena ketuk gak ni...aku ckp xpe sbb dh kol husben suruh blk....

hampir sejam gak la terperangkap kat luar...tp tggu abg smpi xlama pun...labuan kan, plg lama pun 15-20 minit je perjalanan...at last, mmg kena ketuk tombol tu...xpasal2 kena tukar tombol baru kan..nak kena claim ni...hahahaha...

so semalam xde apa sgt nak buat...rilex2 je..menu utk berbuka pun dah ada...mkn laksa je..kuah smlmnya ada lgi..kang ptg nnt baru rebus spaghetti...pastu tiba2 lak teringin nk mkn popiah sbb teringatkan dlm esbok ada taugeh...hmmm apa lg, pas zuhur tu terus wat intinya pastu sejukkan...ptg baru menggulung popiah ye....

sementara nk tggu ptg tu, duk google la bedak thanaka yg tgh glamor skangni...no gara2 nora danish nye la pasal...ngan aku skali dh mcm teruja...hr tu mcm nk try bedak sejuk azza elite, la ni mcm nk try bedak tate si nora tu plak...adoiii, mana satu ni...penyudahnya pki bedak sejuk yg sedia ada ni je la...kekekeke...google je lbh kan...hehehe..tapi yg nora nye tate tu dia jual murah je...rm10 tp kalo tgk org lain jual sampai rm30 pun ada tau...haissshhh melampau sungguh kan...aku baca, org kata kat masjid india jual kat tepi jalan cuma rm3-rm5 je sebekas....xpatut btul la seller mcmtu jual mahal nak mam**s....hanya kerana artis pki kan, terus je melambung harganya....ntahla, mgkn tu cara berniaga agaknya....

ni menu berbuka semalam...xpasal2 abg pun kena teman puasa gak...hehehe..tu la, bini nya asyik lengah2 kan je...huhuhu

spring rolls aka popiah bam bam...hahaha, kata home made kan, kena la byk inti, kalo inti ciput, baik beli je...(^___^)

siaran ulangan lagi...tayang lagi laksa...

3 comments:

3uri@ni said...

Tgh duk ganti posa eh ^_^

Bedak thanaka tu bedak apa...? Bedak sejuk jugak eh?
Scarf aznah hamid ko tu dah jumpa dah? hehhe
Orang kalau tgh posa, buat popia mmg jadi bam2 macam tu, hahhhahhha

Nana Zack said...

Zue, tgh pose marathon ni...huhu

Mcm bedak sejuk gak zue..tp dr myanmar...ko try goolge..tgh hot skangni org jual online...

Ko ada jumpa ke scarf tu? Aku ada jumpa satu kat fb tp yg dia jual tu ada lubang kecik la plak...khas utk keluarkan rambut yg pjg..mcm ponytail plak...huhu

3uri@ni said...

[nana]>> Duk google2, jumpa yg berlubang cam biasa tu ler. Aznah hamid ada fb? Ko tanya dia la senang ^o^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...