Thursday, August 1, 2013

iftar 22 Ramadhan 1434

asyik citer pasal mkn je kan...xpe la, selagi ada ms ni citer je la kan..kang bila dh sibuk, ha! lgsg xde citer...smlm berbuka sorg2 lg...abg buka kat luar sbb ada pegawai kanan dr KK dtg kan....smlm mmg mood masak tu lmbt benor nak mari...huhuhu dh pukul 5 lbh baru nak ada mood masak...mula nya igt just nk pnskan je la kuah spaghetti hr tu...n celur je semula mi spaghetti tu...pastu teringat plak nasi sahur pg tu ada balance lg...nk buang syg la plak...pastu tetiba je aura memasak tu dtg, terus je idea dtg...hahahaha

terus je buat perencah nasi goreng...ala, buat nasi goreng sempoi je...bknnya nasi goreng pattaya ke, USA ke...nasi goreng biasa je...pastu kuah spaghetti n mi spaghetti tu aku pnskan blk....tmbh lg ngan masak sos putih...terus je aku buat spaghetti bakar....hah! mcm lipas kudung aku dibuatnya smlm...dh la abg dh keluar rumah ms tu....

siap sume, cpt2 mandi...pastu terus bg adam ngan khabir mkn dulu....khabir makan sesuao nasi goreng tu terus xnk sbb dia kata pedas...adam kata xpedas tp panas...hehehe...tp abis gak sepinggan adam mkn nasi tu...(tolak sayur n fishball tu ye)....


spaghetti bakar...dh mcm mkn lasagna pun ada gak ni...xbyk mana pun ni, loyang kecik je....lebihan menu isnin hr tu kan.....

tetiba je terselit gambar krim kaki ni....saja nk kongsi ngan kwn2, kalo korang ada mslh tumit pecah ke, crack ke,m pki la krim ni...sekali penggunaan mmg dh nmpk kesannya...apa lg kalo pki 3 hari berturut2 kan...ha!! cpt cpt...dh nak raya ni...xlawa plak kalo nk duduk sembang ngan sdara mara tp tumit pecah...hehehe

ni plak mask yg aku pki mlmtd....walaweiiiiiii...best sgt2....nyesal xbeli ni byk2 plak....ni beli ms jln2 kat centrepoint KK..jumpa satu kedai ni, e-noveal...dia jual 3 paket rm5...selama ni duk pki mask guardian je (sbb kat labuan ada guardian je T_T)...igt yg tu dh best, tp yg ni lg best la...dia ada byk perisa...hr tu beli 1 strawberry, 2 orange....ada byk lg pilihan buah2an...yg oren tu xbpe kick, yg ni lg best...mcm nk mkn je tau...manis...hehehe..g kk kena borong 1 kotak ni....hehehe

4 comments:

3uri@ni said...

Tumit aku akhir2 ni perasan kasar semacam je, terus rajin pakai selipar gi dapur, biasa malas ^o^

Malam2 tenyeh la segala macam krim, lotion, stokin wajib pakai, kehkehkeh

Lama dah tak pakai mask sejak duk tenyeh tanaka. Time malas pakai night cream je, mesti sambar tanaka. Ni dah ada isu, kena la rajin2 pakai night cream. Mask pun dah lama tak beli ni. Yg black mask shiseido tu (dapat free masa shopping online), aku tak suka sangat la, sakit muka bila nak bukak, huwaaa

Nana Zack said...

aku plak mmg jenis xsuka pki selipar kat dapur aku ni...salah satu sbb mls nk pki sbb nnt khabir mkn selipar dapur tu...huhuhu xpun dia peluk2 selipar tu...tu yg mmg xde selipar kat dapur...

pki lotion xjalan la...pki ni gak yg ok...hehehehe

tu la, sejak dpt tau kes tu aku dh stop pki tanaka...tp perasan la kulit kat tulang pipi tu mmg ada pedih2 ckit la...huhuhu...tp yg ni mmg best la, rs mcm nk mkn je sbb rs strawberi...hehehe...ooo yg black mask tu xbest ek...nsb baik aku xbeli...hehehe

3uri@ni said...

Masa pakai best, tp bila nak bukak tu, huhu, kulit aku x tahan la. Aku pakaikan kt baba naurah, dia tarik selamba je :D

Nana Zack said...

kulit baba naurah tebal kot...tu yg selamba je dia tarik...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...