Wednesday, December 18, 2013

Labuan -> KL

punye la lama x jenguk n update blog, skali bila nk update je dh xigt nk tekan button mana satu...hahahha... cuti2 sekolah ni bkn nye makin rilex, makin byk keje nk kena buat kat rumah ni ada la...dh mcm makcik kantin pun ye...adam sikit2 kang tanya, 'mama masak apa?'...soalan tu akan berulang ulangkali dlm sehari...poning mama nk msk apa tau...dh la mama ngan papa tgh on diet, adam plak tgh berselera 'naga' plak cuti sekolah ni....hancusss diet ku..huhuhuhu...

dh nama pun cuti sekolah hujung tahun kan, kami mmg bercadang la nk bercuti kat kampung...alang2 nk bercuti tu igt nk buat kenduri sikit sempena aqiqah khabir lagi satu bahagian belum buat, pastu nk ziarah famili abg ngah sblm berangkat mengerjakan umrah...tp tu la, kita ni cuma boleh merancang je la...berangan je dulu nk cuti2...hmmm, xde rezeki nmpk gayanya....tp alhamdulillah, dpt gak buat kenduri aqiqah utk khabir dengan bantuan papa n mak.... terima kasih ye atokpapa n nenek....

disebabkan xdpt nk bercuti2, so abg still bwk kami ke semenanjung....actually abg kena keja, tp kami bertiga bercuti la kt dlm bilik hotel..hahaha..mama la plg untung sbb cuti dr masak2, basuh baju, kemas rumah...bercuti gak la kan.. tp dlm abg kena keje tu, sempat gak kami cr peluang utk bwk anak2 pusing2 kat KLCC tu...hajat di hati nk g petrosains n nk bwk budak2 ni merasa naik chu chu cha cha (train)....plg excited skali adam la setiap kali dpt naik train...si khabir mcm biasa la, dia akan terkesima jap...kalo mood dia ok, dia akan suka sakan la...tp kalo kena time mood dia xok, dia mengamuk la dlm train tu...uwaaaaaaa nk suh mama jd bear ke naga ni???????

layan gambo je la ye...penat la nk menaip...belum ada mood lg nie....






mmg seronok la g petrosains ni...mmg byk ilmu...lbh2 lg bg mereka yg suka subjek kimia, yg bekerja dlm pelantar ke....mmg ok sgt2...tp aku nasihatkan, kalo nk g sini, g la seawal yg mungkin sbb byk tmpt nk kena jelajah...ni pun kami ada beberapa tmpt xdpt nk pergi sbb khabir xcukup tinggi...hahahaha...so, xleh nk masuk ye....xkan la nk tinggalkan dia kat luar kan...

ni kat depan pintu wayangnya...adam nmpk superman...adik plak ajak amik gambar...

ms ni khabir dh start nk buat hal dia bila mama papa xnak belikan nutella mini tu kat dia...kat labuan berlambak ye adik, kat klcc ni gak kamu nk ye...ggrrrrrr...

ms kat kl tu, sempat gak jumpa geng ms kat KK dulu...dpt jumpa sarah n famili....tu pun jumpa belah mlm je...so mereka belanja kami mkn mlm....^o^....mkn western tau...lama gila xmkn western2 ni sejak ada anak...plg western pun aku rasa takat pizza je la...hihi...

gambar adam ngan khabir xcukup frame sbb ms ni khabir dh meragam sbb ngantuk...dia xbg sapa2 pegang hp mama...huhuhu...kesian tau gambar mawaddah lgsg xnmpk...

papa ngan uncle meor...thanks ye sbb belanja kami sekeluarga...dtg labuan roger2 la ye...

ms ni pun adam dh ngantuk sgt2 sbb siang tu berjalan sakan kat petrosains kan, so bila dh penat, mkn pun xmau...bila suruh mkn, boleh plak nk melalak kat situ....oh anak ku....


4 comments:

3uri@ni said...

Kt Kuantan ni ada jugak petrosains, tp kecik aje la, aku bawak Naurah gi situ ari tu, Naurah wat muka boring, hahhha ye la, kecik aje pun, of course tak banyak mcm kt kl tu kan ^_^

$ue @nim said...

tu dia... ade gak mase ko ye nanan byk anak2 jalan gi petrosains.. aku yg dok sini je pn x penahbwk anak2 aku gi sana.. kekangan masa.. lagipn, mentang2 dekat , x terasa plak nk pegi.. heheheh...

western food kalu kat kl ni, aku suke yg kat kg barau.. tingat masa zaman2 bujang sll gi makan kat steakhouse kat ngan masjid kg baru tu... harga dia murah... service dia cepat.. x menghampakan wlpn terpakse bersusah payah cari parking..

Nana Zack said...

Zue, kat KK pun katanya ada..tp aku xtau kat mana...rs nya kecik gak mcm kat kuantan tu...adam pun boring gak kalo kat bhgn yg byk information je...tp bila bhgn yg kita boleh try apply kan kat ctu, mmg dia suka sakan la...nak2 lg main gelongsor utk para pekerja turun dr deck kalo aku xsilap..muka kecut tp excited gila dia...aku yg kecut tgk dia slide..hehehe

Nana Zack said...

sue, biasa la...mana ada org nak pandang kalo duk dekat2 ni...hehehe.. aku kat sini pun xjejak2 lg taman burung yg ada ni... mcm seram je nk pergi..hehehe

eh,aku rs kedai mkn western yg ko maksudkan tu, tmpt yg aku g la tu...kat kg baru n dekat dgn masjid..ms g mlmtu mmg ramai gila la org..risau dh dpt mkn lmbt tp mmg laju la servis dia...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...