Thursday, December 19, 2013

Labuan -> Kudat

so, dr KL hr tu kami sempat la pulang ke kampung jap wlupun takat berapa mlm je...dpt hilangkan rindu pun jd la kan...apa boleh buat, abg xdpt cuti...napa aku xstay je kat sana?hmmm, bkn xmau tp aku ada sbb tersendiri...salah satu sbb kos...ye la, hjg2 thn ni tiket mahal tau...cuti sekolah la, krismas la...huhuhu...

so, tiba je di labuan...mlmtu gak la unpack separuh brg..sbb kebetulan ms blk kg jap sempat basuh baju sikit...wlupun hujan je kat semenanjung tu, nsb baik la kering sbb jemur bwh kipas je...hehehe..so, mana baju2 yg dh siap basuh tu aku xkeluarkan sbb nk pack utk ke kudat plak...penat mmg penat tp sbb xmau kena tinggal, rajin kan je la...hahahha...

get ready nk naik feri ke menumbok...

tidur smlm dulu kat KK...penat blk dr semenanjung xhilang lg ye...gambar tu, tu hotel sebelah ye...kami duk kat hotel biasa2 je...yg penting dkt dgn shopping complex n kedai mkn...hehehe

esoknya, kami plan nk gerak lepas zohor je...sekali line tepon aku n broadband abg buat hal la plak... nak xnak kena cek out awal n g bluecube....mls nk ungkit citer psl servis2 ni...kang kata xbersyukur plak...tp mmg skt hati la...setel sume urusan, isi perut siap2...nk solat dulu pun tp xmasuk waktu lg...so, kami teruskan je perjalanan....

ni kali kedua kami ke kudat...kali pertama dulu g tahun 2011...ms tu khabir dlm perut lg...dh masuk third trimester kalo xsilap ms tu...hehehe..kali ni dtg, ada si kecik ni...duduk kat hotel yg sama...

mlmtu masing2 tido xsedarkan diri...penat sungguh agaknya...aku je xdpt nk tido sbb layan movie...abg ms ni dh kt dlm bilik seminar..



view dr bilik...kali ni dpt bilik betul2 ngadap swimmimg pool tu...adam berkali2 ajak g mandi...mcm2 alasan yg aku bg...ye la, kat situ xleh pki baju biasa...baju mandi diorg aku bwk, cuma mslh aku, nk kena kontrol dua2 ni nnt...xterkawal nnt...adam tu bukannya berani sgt...takut berani je tu bila dh masuk dlm air tu.....kang nk kena jg adik lg...sblm apa2 yg xbaik berlaku, baik aku x g lgsg...kalo ada abg ok lg la...


siap bwk bekal dvd player lg...sbb dh tau kat kudat ni bukannya ada apa pun...layan movie captai philip tu...mmg awesome la...berdebar2 ye bila tgk...pastu mula la kepala ni duk terbayang kalo abg kat lautan...huhuhu mcmtu la aku kalo tgk citer yg berkaitan dgn kpl2 laut ni...

last day kat kudat, singgah jap ke tip of borneo..bak kata adam, khabir belum amik gambar lg kat sini...hehehe...gambar ni abg kata belum cukup penghujung borneo lg...

kat hjg tebing tu bru betul2 penghujung borneo...sapa berani g la turun smpi situ...boleh turun kalo xsilap aku...

paksa budak berdua ni amik gambar...adam rilex je la...si adik tu xleh duduk diam...rupanya batu tu panas la...patut la susah betul nk suh dia ltk tgn kat situ...hahaha

lepas g tip og borneo tu, kami terus je blk ke kk...setibanya di kk, hujanturun selebat2nya....so kami bermlm lg di kk sblm pulang ke labuan...kesian adam, dia ajak g zoo tp xkesampaian la sbb hujan...lain kali ye adam...so ni je la aktivit kami sepanjang cuti sekolah...cuti yg xberapa nk cuti...huhuhuhu

2 comments:

3uri@ni said...

Sesi memerap kt hotel je la masa kt Kudat eh, siap bawak dvd player tu ^o^

Nana Zack said...

memerap je zue...mmg xde aktiviti lain pun...hehehe...bwk sebeban dvd..hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...