Wednesday, April 2, 2014

balik kampung

ya, lepas g kenduri kahwin mgu lepas, esoknya kami terus blk kampung..tp xsaing ngan rombongan pun, kami blk sendiri je sbb mmg plan nk blk kampung cuti skolah ni...maklumla, adam kan tahun ni dh tadika 6thn, so mama nya kena kawal la sikit kaki tu nk berjalan2 ye...huhuhu

terus terang, mmg perasaan naik plane kali ni sgt berbeza..xmcm sblm2 ni slalu merungut sbb nk kena dtg awal la, kena queue la, cek sana sini la...huhuhuhu...kali ni nk naik plane, sgt la istiqamah, tawakal, penuh rasa insaf...semua ni disebabkan terkesan dgn MH370 kan...dalam hati ni xberhenti2 baca mcm2 apa yg patut...

masa naik flight ni Labuan, saing skali dgn peserta Pencetus Ummah Rahmat... sama je orgnya kat luar ngan kat tv...kecik2 je orgnya...tp muka sejukkkk je... kebetulan dlm flight pun duduk depan abg...aku suruh abg amik gambar anak2 dgn PU Rahmat tu tp abg plak yg malu2 gaban.,..hehehehe... sepanjang dlm flight tu, aku perhatikan dia, cuma dgr ceramah kat laptop dia n lbh kurang sejam sblm landing dia mengaji...sejuk sungguh perut mak dia kan...

ha, kalo perasan kopiah putih tu, tu la PU Rahmat...,hehehe nmpk kopiah je la ye...

dia pun pandai selfie gak....

ni baru bgn tido kalo xsilap....asyik ngamuk je dlm flight ms tu...


lama xamik gambar dlm flight sejak ada khabir ni...bukan apa, mls nk keluarkan hp sbb nnt mula la budak2 ni berebut2 nk main....tp ms tu kebetulan khabir tido kat riba aku (kepala dia kat peha aku la), so sng nk gerak sikit2, tu yg amik peluang amik gambar...kalo tido sambil pangku tu, mmg kirim salam la nk bergambar ye...

sampai kampung mcm biasa la, kami duduk separate...apa boleh buatkan, kalo x, xmerasa la nk duduk kepit ngan mak papa..hehehe...ikut je la walaupun bukan kehendak kami... xbyk aktiviti pun cuma sbb ms tu nini ngan ella ada..nini amik cuti tahunan, ella masih cuti bersalin...so duduk rumah pun xboring la....

ni maksu dia punye keje la....dh nmpk debab plak si adam ni...hehehehe

ni plak mlm sblm nk berlepas blk ke labuan plak...excited sungguh budak dua org ni...adam siap pujuk2 nk naik gondola la, train la...pd hal kami just saja2 je pusing sini, pak uda yg bwk kami ngan anak2 nya dtg sini...amik2 gambar pastu blk umah..beg xsiap packing lg....

k la, belum ada mood nk update...biasa la kalo bru blk dr kg ni, nk kena set tune asal semula...hati nk kena bg tenang semula supaya boleh buat2 kerja kerja rumah dgn ikhlas...chill nana...org nk kata ko lembap pun biar pi la...sbb yg kata tu mgkn dh terasa diri tu superb sgt kan.....biar la nana...

3 comments:

3uri@ni said...

Sama la na, aku pun takut sangat naik flight kali ni. Pantang gegar langgar awan sikit, aku dah takut, masa touch down pun kecut perut. Memang besar betul impact mh370 tu.
Dah la masa Kuantan-KL aku ngan Naurah tak duk sekali ngan babanya, lagi laaa perasaan aku ni pikir macam2

Nana Zack said...

bab langgar awan tu mmg dh mula kecut perut...hehehe...kali ni ko naik fligt, sblm nk landing tu pramugari/a ada buat announcement tambahan x? aku kali ni pergi blk diorg ada pesan kalo ada tersasar ms landing sila tinggalkan semua barangan...hahaha...mau xkecut...sblm2 ni xde pun nk igt2kan2...hehehe

3uri@ni said...

hohoho takder pulak, huhu, takut kan...ye lah, manalah kita tau ajal kita bila kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...