Wednesday, April 16, 2014

musim bunga..

macam kat semenanjung, kat sini pun tgh musim bunga..tp xtau apa nama pokok ni...setiap tahun, mesti akan nampak pokok2 ni berbunga lebat...tgk dr jauh mmg cantik sangat...bandar Labuan pun penuh dgn pokok2 ni, jd bila berbunga serentak, dh mcm ala2 sakura plak kan...hehehe

ni gambar2 ni sekitar kuarters kami ni je...tp yg geram pokok yg sebelah blok kami ni bunga dia ciputttt sgt.. pokok jantan barangkali...hahahhaa...





semalam snap picture ni..pokok ni depan tadika adam je...pastu terus upload kat FB...hehehe..banyak2 pokok kat dlm ni, yg ni la plg lebat bunga nya....daun2 nya pun dah nk hampir luruh keseluruhannya...

smlm lepas g imigresen, mkn jap kat kfc...sekali tetiba maskot ni dtg plak...adam ok je kontrol macho, dlm hati, jantung degup laju tu...hahahhaa...khabir? tgh peluk aku kuat2 ms ni...penakut sungguh...kekekeke


blk dr bandar ptg smlm, makin banyak bunga bertaburan depan rumah...

pg td hantar abg, turn adik plak amik gambar...dia xmau diri kat rumput sebab basah..ye la, pg2 kan rumput basah, dia geli la...huhuhu...hampir2 xnmpk khabir kan...hahaha

ni dah mcm karpet bunga je...cantik sungguh ciptaan Allah...

3 comments:

3uri@ni said...

Dulu masa duduk kangar, kalau jalan2 ke alor star, Ya Allah sepanjang jalan ada kat satu area tu cantiknyaaaaa, memang feeling2 kat jepaun masa tu, rasa ari tu baca kt newspaper pokok ni memang anak beranak sakura jugak. Cantik kan kalau ada kat depan rumah, bunga gugur pun nampak cantik, rasa macam guling2 macam citer keling, hahhahhhha

3uri@ni said...

Nana, boleh instagram gambar2 tu, buat caption kata kat obersea! hehhhehhhhe

Nana Zack said...

hehehe...ni pun feeling2 kat jepun kat korea la ni...kekeke... td cikgu adam kata, pokok ni berbunga setiap bln april...peka sungguh ckgu adam...aku pun xprasan thn lepas berbunga bulan brapa..hehehe..

eh, kami duk obersea apa...hahaha laut china selatan ye...:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...