Monday, May 19, 2014

DIY Jeans Bag

sabtu malam ahad, mata ni xdpt nak lelap...abg pula xde ms tu, keluar dinner bersama vip dan tetamu lain...anak2 semua dah lena dibuai mimpi ms tu...tp ntah la, mata ni xngantuk gak...nak kata ada amik minuman caffein, xde plak sbb dah lama tinggalkan minuman mcm ni...hati plak rasa mcm xsdp...so, layan youtube jap...mula2 tu konon2 nk tgk tutorial felt, tp lain plak ditengoknya...

klik klik, jumpa plak DIY jeans bag ni...so, layan kan je la...bila abis je tgk, teringat kan ada selai jeans ni dh xpki sbb dh lusuh sgt...feveret jeans ni walaupun takat cap giant je...hehehe...tp tu la, sbb dh terlampau sgt suka pki yg ni, abis jd lusuh....mlmtu, dgn rela hati, aku qiqahkan jeans ni...hehehe...demi melayan mata yg xngantuk2 ni..

sungguh2 la mlmtu potong, menjahit bagai....xla susah nk buat beg ni cuma gunting xbrapa nak tajam, abis herot berot ( hahaha salahkan gunting pd hal tgn 'pengkor' )...tgh2 menjahit tu, dgr bunyi kereta abg...lega rasa hati ni sbb apa yg dirisaukan sblmni adalah tidak tepat....smbg menjahit lg, abg pun terkejut tgk aku xtido lg...hehehe...

abis menjahit beg dan potong tali, terus je masuk tido sbb khabir dah bunyi2 mgkn terdengar bunyi mesin jahit tu....mata dh mula rs ngantuk tp hati ni ttp rs xsdp hati..walhal abg dh ada kat sebelah pun...hmmm, xpe nana, tido la..mana tau esok dpt petunjuk...


esok pgnya, lepas bfast, smbg sikit lg jahit beg ni...buatkan tangkai beg ni...jahit sempoi2 je...mcm raw style je la...xde nk jahit tepi ke, lipat tepi ke...sbb plan buat beg ni pun sbb nk isi brg2 mainan adam tu...dh xcukup tempat dh nk simpan mainan dia tu...

at last, siap sudah DIY jeans bag ni....kalo takat jeans murah2 mcm ni boleh la kan, kalo levis, mau menangis kena potong nnt...hehehehe...sbnrnya, kalo ikut tutorial, bhgn kiri kanan tu kena jahit sikit bg tegak designnya tp aku mls nk jahit sbb takut jarum mesin patah...tu nak jahit tangkai dia pun payah sbb dh kat bhgn pinggang kan, dh tebal...nsb la ni soft jeans...bila dh mcm ni, nmpk melebar la plak kan..hahahaha..xpe la, bkn nk bwk jln pun, nk isi mainan je...

ni model kecik sdg menggayakan DIY bag mama...tgk la, dlm beg tu boleh isi track kereta CARS dia tu...so, berbalik pd cerita yg buat hati xsdp tu, lepas abis menjahit, abg pun dh keluar ms ni, aku pun terus on wassap...tgk2 ada berita kurang enak dr kg T__T... ms ni nk kol papa xberani, terus je kol akak aku ella tanya kan hal sebenar...bila dpt tau, mmg 'terduduk' la kejap...kenapa la benda mcmni boleh jd pd kami sekeluarga..biasanya dgr cerita mcm ni kat dlm tv je...rupanya dh jd realiti pd kami sekeluarga....

bila fikirkan blk, mmg frust sgt2...abis dijaga dgn penuh kasih sayang, mcmni balas pd kami...xtau mcmne nk describe perasaan ni sbb sgt frust...sekarangni semua tgh bersatu utk proses baik pulih...moga masih belum terlewat untuk dilentur....

3 comments:

3uri@ni said...

Aku pun takut nak jahit jeans, takut jarum patah, banyak betul pengalaman aku jarum bengkok la, patah la, jarum jahit MIL pun ada yg jadi mangsa aku masa mual2 belajar jahit dulu, hehhheee

Kreatif betul mama ni, tak tidur gi menjahit, nasib anak2 telinga kebal, kot tak ada ko dengar bunyik siren, hahhha

Moga tabah menghadapi dugaan ye na :)

Nana Zack said...

hahahaha...zue, kreatif mendanya? selekeh btul aku jahit tu...beg tu pun aku xbuat inner dia sbb xde kain lain...hehehe..tangkai dia tu aku dh mls nk cri idea, jahit mcmtu je la..konon buras2 tu stylo la...hahaha

terima kasih zue, mmg hebat dugaan kali ni kat kami sekeluarga..msg2 terduduk zue..tp tu la, hrp2 xberlarutan la kes ni:(

Dalila yusof said...

Baguslah ..kita serupa..gila seh tgk beg jeans mahal ..jadi kita gunting je jeans tak pakai tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...