Friday, May 16, 2014

Felt


semenjak dua menjak ni, mmg rs xtau nak buat apa lg kat rumah...duduk saje je la sambil workout...ni pun dh lama x workout...diet pun dah ntah ke mana sejak g KK 3 mgu turut2 tu...mula balik semula la ye nana...

masa wassap ngan famili, kebetulan akak aku ella wassap gambar brooch felt yg dia buat sendiri...tiba2 plak minat...kebetulan ms tu duduk kat hotel 1B...so apa lg, bergegas la ke Daiso cari bahan2 ni...bila survey, huhuu xberbaloi plak sbb ye la sume rm5 kan...tp amik gak la mana yg patut je...pastu terus google, tgk2 ada org jual kit dia....terus je order....hahaha, nampak sgt gelojoh kan...malas nk pikir lg sebenarnya...mana rasa kenan n berbaloi, terus je add to cart...hehehe

smlm baru la dapat nak buat sbb nk buat ni hati kena rilex kan...kalo asyik tgh nk menyinga je pun mmg xboleh nak layan benda2 ni....beli kit ni siap dgn tutorial dia skali...so mmg sng la...tp sblmtu mmg dh tgk kat youtube dulu...comel2 kan...makin teruja nk buat itu ini....

ni 1st felt...buat mini brooch je...buat 3 biji je dulu sbb nk bg cikgu adam sekali...

xberapa nk kemas jahitannya...maklum la 1st felt kan...hehehe

ni cubaan buat strawberi...ha, yg ni bahan beli kat daiso....xkemas sgt...

yg ni la buat aku teruja sgt nk cuba belajar felt...tgk org lain buat, comel sungguh...bila buat sendiri, masyaAllah, mmg kena ada tahap kesabaran yg tinggi....ni aku buat saiznya besar sikit dr ring keychain tu je la...mmg nk buat kecik je sbb nk bg adam ltk kat pencil case dia...masa aku bg dia keychain ni, suka sangat dia...ye la, dia ni kan skang tgh gila kumpul superhero....semuanya dia nak buat koleksi....

ye saya tahu....jahitan berterabur kan...satu lg, potong kain pun senget benget...ada tips x mcmne nk bg sharp jadi bulat betul? tgn ni kalo pegang gunting mcm xkena bedung je....

yg ni plak hadiah utk cikgu2 adam...apa dlm dia? rahsiaaaa...hehehe...tu pilihan adam...walaupun xsemahal mana, janji ikhlas kan....kad tu pun adam yg tulis sendiri, aku just bg ayat je...alhamdulillah, adam skang dh pandai mengeja...kalo 2 huruf tu mmg dh laju la, tp kalo 3 huruf tu mmg dia ada sangkut2 lg la...terima kasih cikgu2 ye sbb sabar mengajar adam yg byk kelemahan ni... (^___^)...

kat sini, nk wish gak la, SELAMAT HARI GURU buat mak, papa, long, kak nani, ella, jojo, ati, nini, kak long, abg ngah, kak ngah.....buat cikgu2 dan pensyarah2 yg pernah mengajar aku, tadika gunug soga, tadika kg istana (erkkkk aku tadika xabis, pastu lompat2 tadika plak tu...huhuhu), SK Bagan, SKTIP, Tengku Mariam School, Temenggong Ibrahim Girls School...UTMP, UTM Skudai....nak senaraikan nama xlarat la kan...hehehe...

3 comments:

3uri@ni said...

Aku pun minat felt, suka tengok, comel2 je :) leka kan buat benda2 kraf ni. Kalau serius boleh buat bisnes na! :D

Hadiah untuk hari guru Naurah aku dah bagi awal2 masa sebelum ke kedah, bagi awal seminggu la kiranya sebab aku gi sana start hari ahad 11 may, hari jumaat 16 may aru balik ke kuantan.

Hadiah tu seme aku yang pilih, naurah tukang bagi je. Bila aku tunjuk kat kakak2 aku, diorang cakap nampak sangat hadiah tu maknya yg pilih, bukan naurah yg pilih, hahhhhahaa

Nana Zack said...

comel2 kan...tp tu la, kalo nak serius, byk keje lain kena 'korbankan'..sbb aku jenis xsuka diganggu kalo tgh buat benda2 mcmni...tu pun yg aku buat tu punya la lambat sbb apa tau, kejap2 kena kacau dgn khabir...tu belum lg dia tanya mcm2 soalan, dah mcm polis pencen...pastu kang kejap2 dia mintak itu mintak ini...mmg susah sikit la nk fokus skangni...takat buat suka2 boleh la...hehe

last year aku bg cikgu bekas kedap makanan yg 3 in 1...ms tu bg tu sbb dpt free smpi 4 kotak sbb tukar tayar....sbb pikir byk sgt kan, tu yg bg tu...rs mcm rimas plak tgk byk2 kat rumah....kali ni, ajak adam plak yg pilih apa dia nk bg cikgu...kebetulan ms tu ada kat kk kan, so byk la pilihan...tp tu pun dia yg rambang mata nk bg apa kat cikgu...hahahaha

Nana Zack said...

comel2 kan...tp tu la, kalo nak serius, byk keje lain kena 'korbankan'..sbb aku jenis xsuka diganggu kalo tgh buat benda2 mcmni...tu pun yg aku buat tu punya la lambat sbb apa tau, kejap2 kena kacau dgn khabir...tu belum lg dia tanya mcm2 soalan, dah mcm polis pencen...pastu kang kejap2 dia mintak itu mintak ini...mmg susah sikit la nk fokus skangni...takat buat suka2 boleh la...hehe

last year aku bg cikgu bekas kedap makanan yg 3 in 1...ms tu bg tu sbb dpt free smpi 4 kotak sbb tukar tayar....sbb pikir byk sgt kan, tu yg bg tu...rs mcm rimas plak tgk byk2 kat rumah....kali ni, ajak adam plak yg pilih apa dia nk bg cikgu...kebetulan ms tu ada kat kk kan, so byk la pilihan...tp tu pun dia yg rambang mata nk bg apa kat cikgu...hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...