Wednesday, May 14, 2014

last weekend punya cerita

Budak dua org ni kalo celik je mata, ada je yg xkena...biasanya yg adik la selalu je ada yg xkena dgn dia...nnt bila tanya sbb apa adik nangis? nnt mesti dia akan bg jawapan, 'abang kacau'...huhuhu..itu je la modal dia nak selamatkan diri dr nak kena marah dgn mama....tp tu semua dh xboleh nk pki, mama dh masak sgt ok!.. setakat ni, adam ok...dia xpandai nk buli2 adik dia cuma kdg2, kalo main bersama, dia terlebih excited, n kdg adik jd mangsa...kekekeke... yg adik plak, serba serbi tak boleh lbh dr dia...kalau nak pki baju, dia kena siap dulu dr abg, akalo x mcm biasa la, 'abg kacau'....huhuhu

yg adik ni dah pandai 'bergaduh' dgn abg dia...kalo dia xpuas hati, mmg dia debik sebijik la kat abg dia...huhuhu...asar sungguh kan adik dia...abg tetap akan mengalah...brotherhood sungguh abg ni tau.... kalo ms nak tido pun, bila suruh tido sama2 n sebelah menyebelah, jgn harap la...adik lgsg xmau...tp, bila dua2 dh tido, xhengat dunia...kdg2 tu tido berpelukan...kekekeke...

tgk la, bila dh xsedar, nak tido sebelah2...

Khamis ptg, kami gerak ke KK lg...adam ponteng sekolah lg sehari...huhuhu..mama punya psl nk ikut, adam kena ponteng kan...huhuhu...jumaat mcm biasa la abg ada keje, sabtu pg abg ada golf...kalo dh tournament tu, mmg seharian la kat pdg tu kan...aku ngan anak2 mcm biasa la, menabung kat mana2..hahahaha..kali ni duduk kat 1B sbb dekat sikit abg nak ulang alik sbb mlmnya abg ada dinner plak...kang kalo duduk kat KK, konfem xsempat nnt...

jalan2 cari pasal dgn anak2...dah xtau nk pusing mana lg, dah xtau nk shopping apa lg...hahahaha..boleh gitu? dlm list tu mcm2 ok, tp sabar ye nana, jimat cermat ye.....huhuhu..

abg siap2 nk g dinner, masing2 duk ngendeng papa nak ikut...adam siap tanya lg, "papa balik hotel x nanti".."adam ikut boleh x?"...mama jd ibu mithali mlmtu, jg anak2 di mlm hari ibu...kekekekeke...dlm hati, meronta2 nak ikut ok, tp apa boleh buat, pasrah je la kan..dlm kepala set, "alaaa, takat mkn je kan, nnt gemuk..."hahahaha...pujuk hati punya pasal kan...xpe la, demi anak2 kan, setakat mkn2 mcmni, kat secret pun boleh dpt kan...^___________^.....

esoknya, ahad, kami cek out awal...sbb nk pusing2 kat parkson...abg dpt baucer parkson sbb menang no 4 ms tournament tu....so, boleh la shopping brg budak2 ni...utk mama? hehehe mama yg suruh beli brg budak2 ni...mama mithali la katakan..hehehehe...habis je ronda, terus je blk menuju ke menumbok....sblm tu singgah solat kat petronas kuala penyu..kat sini abg sempat la tido dan merehatkan badan..aku mcm biasa la, stelkan apa yg patut sebelum nak naik feri nnt..

biasanya, lepak kat sini, aman tenang je sbb petronas ni kecikkkk je n xramai org pun sbb biasa org akan ke kk atau dr kk ikut jalan lain....kami dh biasa ikut jalan laut ni sbb tenang n xmengantuk abg kata...tp hr tu mmg stress la...sampai2 je toilet ada org guna...aku xkisah la, tunggu je la...bila org dlm tu dh keluar, aku tgk dia punya penampilan, molek sgt dr atas sampai bwh...bertudung dan menutup aurat tu mmg dh bagus la...sekali aku masuk toilet, gggrrrrrrrrr @#%$$%#%^$^&... mmg nk kena meny*mpah dgn aku...boleh xflush kan..kot iye pun xboleh nk flush, siram je la kan....adessss..apa la nasib aku ms tu...

pastu solat jamak siap2...skangni kalo byk bergerak sikit mesti terasa nak buang air kecil tau...cpt2 la lipat telekung n sejadah dgn niat nk g toilet...keluar2 je, punya la ramai org tgh beratur...huhuhu...pulak tu, nmpk ada satu group ni baru blk dr mandi laut kot....org makin ramai dtg menunggu, yg group ni plak lgsg xnak tolak ansur bg org lain masuk dulu sbb diorg nk mandi dlm toilet tu....mandi kalo sekejap xpe gak, ni mandi mcm mandi kat rumah...sabar je la ye....mana yg xsanggup tunggu, siap blah mcmtu sambil mengeluarkan carutan...ye la, dh la kwsn situ susah nk dpt public toilet...group ni plak, dh tau susah nk cri tmpt mandi, yg korang g mandi laut sape suruh kan????? mmg stress wooo tggu diorg ni mandi....



abis citer toilet tu, terus je menuju ke menumbok...sampai2 je jeti, feri pun baru je sampai...alhamdulillah, xkena tgu lama...cuca pun ms tu agak redup dan akhirnya hujan renyai.....abg mcm biasa la sambung tido...budak2 ni sbb dh tido dulu, maka menjadi2 la ms dlm feri tu....masing2 xboleh duduk diam...ada aje nk dibuatnya....akhirnya, dlm pukul 8 malam, selamat sampai labuan....pasni duk diam2 kat labuan ye...hehehe



** mode nak menyoping online dah on semula...berkenan plak dgn satu shawl ni....owner dia siap dh pesan kat situ kena sms atau wassap utk butirn lanjut...aku pun wassap la...mak aiii, punye la garang ms me'reply'...dr aku nk excited nk beli, terus je xberkenan...huhuhu...xpe la, kalo peniaga mcmni, byk lagi peniaga lain kan....

4 comments:

3uri@ni said...

Aku ari tu kan, ada la dlm 2-3 bulan lps ada mslh kncing kerap jg, nak jln2 pun susah (tp jlnnnnn jugak, jln kt ec sbb situ toilet bersih, hehhe), then aku minum.je air masak sebanyak2 nya, dlm seminggu pastu alhamdulillah ok. Then aku avoid minum yg ada cafein.
Hari tu ada sekali g toilet kt kuantan parade, ya Allah aku tak tau nak kata apa, rasa nk sumpah seranah jenis2 x flush ni tau. Sakit hati x tau nk kata. Lps tu mmg kalu jln kt ktn parade aku jln kejap2 je, mls nnti kalau naurah nk g toilet.
Tu mesti jenis meniaga lupa diri tu sbb brg dia ramai yg beli, menyampah kan, mcm kita hadap sgt barang dia tu.
Khabir ni knp yg duk dengki sgt ngan abg dia niiii, gerammm tau budak tembam ni, rasa nak gigittttt je, hehhe
**kalau ada typo atau ayat lain mcm, phm2 sndiri la, taip pakai hp :D

Nana Zack said...

aku sejak minum air 3liter sehari ni, mcmni la, kejap2 ke toilet...huhuhu.. cuma bila travelling je xminum byk tp still kerap ke toilet...

kuantan parade dh xbest mcm dulu ye zue?kalo dulu nak cari brg rare, g kuantan parade kan...hehehe...haishhh bila la nk jejak kuantan lg nie...

khabir ni mmg mcmni la, slalu je buli abg dia...abg dia gak ttp maintain mengalah....huhuhu

Nana Zack said...

zue, aku jumpa org jual shawl sebijik yg mcm aku kenan kat ariani tu...murah mmg murah la, tp xkan la sbb murah, kita xboleh tau brapa ukuran dia kan, xboleh tau ada kaler apa lg kan selain kat gambar tu...huhuhu..xboleh tau kain material apa...sabo je la, penyudahnya, terus aku hilang minat..

3uri@ni said...

Amboi serba serbi xleh tau eh, tu nk meniaga ke apa tu, hehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...