Thursday, May 29, 2014

last week

last week punya cerita...birthday abg on 22 May...ms tu abg xde, outstation kat sandakan...so, celebrate lambat sehari la sbb esoknya baru abg blk....

simple celebration among us je...kek pun just buat kek coklat kukus sbb itu je yg anak2 nak mkn kan...buat pun mcm biasa satu adunan...tp bagi separuh kat anak kawan sbb skangni mcm mkn dh xbyk plak kalo benda2 manis ni...so 1/4 tu aku simpan kosong mcmtu je dan 1/4 lg baru la aku deco kek abg...

simple deco tp ni idea dr kwn...ekceli tgh2 kek tu ada lapisan coklat...tp yg sedihnya ms tu belum ada isu cadbury lg...so kek ni lapisan tgh tu ada cadbury yg kecik2 tu...mmg sdp bila digandingkan dgn kek coklat ni..tp ni la kali pertam dan terakhir aku buat...huhuhu..bila ada isu tu je, terus aku buang....abg pun dh mkn , ada tgl lg dua cuit kot...huhuhu...walaupun coklat yg ni xtersenarai, tp sbb dh kembang tekak kan, tu yg buang terus...huhuhu

xde lilin kali ni...puas la cari stok lilin kek...ntah ltk mana xtau..ke dah buang, x igt dah...adam beriya suruh ltk api kat atas..bila aku ckp lilin xde, terus dia jawab, "mama kat dlm bilik air ada lilin kecik, adam amik ek"...erkkkk!!! jangannnnn!!! tu lilin blackout la...huhuhu

ni lepas kukus...adik asyik cium amik bau je sbb baru keluar kukus kan, mmg harum la baunya....jaga2 ek, air liur tu jgn jatuh kat kek mama...huhuhu

ni kad kahwin papa pos dr kampung....mcm2 la org skangni kan..kreatif sgt....ada yg tema raja lawak la, tema buku sekolah la...hehehe..apa2 pun tema moga sepupu2 ku ini kekal bahagia hingga ke jannah ye...Aminn...yg kat BP tu, maaf xdpt nak hadir, yg kat Papar pula, insyaAllah, kalo ada rezeki feri kosong, kami dtg la ye...
ni plak, mama punya captain america...hehehe...sian hp ni xde aksesori kan...so, tmbh la yg ni bg berseri...(^__^)

2 comments:

3uri@ni said...

Aku ingatkan ko nak citer pasal homework adam ke tadi, rupa2nya kad kawin, hahhhaa

Aku pun masa isu cadbury tu, ada 4-5 biji cadbury kecik dlm fridge, terus buang. sakit hati sebenarnya isu ni, diorang dah tau benda ni dah berbulan jugak, tp bila org dah kecok kt media social, baru sibuk nak bagitau. Main2 je bab halal haram ni.

Dah lama la tak buat kek, cuti2 sekolah ni seronok jugak buat kek ngan naurah ni :D

Nana Zack said...

kannnn??? aku pun kalo ayah aku xpesan, mesti aku igt ayah aku salah pos...hehehe...kalo tgk isi dlm dia dh mcm buku latihan garis satu dh.. sebiji la sama...

tu la zue, aku pun geram gak..tambah plak bkn satu brand je dia buat, rupanya ada byk brand yg diorg produce..sume brand tu mmg femes n kita biasa mkn plak tu..huhuhu

cuti skolah ni mmg xboleh diet la...kena layan diorg nk mkn apa...huhuhu...mama la jd mangsa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...