Tuesday, June 3, 2014

bun gula dan cheese

makcik kantin punch card lg pg ni...huhuhuhu...buntu nk masak apa...sejak akhir2 ni mmg lgsg xde mood nk masak2 lauk pauk sejak allergik ngan seafood ni...kenangkan dlm esbok tu masih ada yogurt lg, so hr ni menguli lg la...nak perabiskan yogurt punya pasal...aku mmg xmkn yogurt ok...tp air yogurt aku minum...hehe...abg pun mmg jenis mkn yogurt tp disebabkan aku beli yg plain, abg pun xlalu nk mkn...hehehe...

hr tu dh buat roti sarang lebah kan...ok, mmg best sgt roti tu taaaaaapiiiii...mmg xberani nk mkn slalu la sbb sos nya tu manis walaupun rotinya mmg xmanis la....so, aku amik je resepi doh tu buat roti ni plak...yg ni aku cuma tabur gula n satu lg tu aku ltk cheesedale atasnya...kes malas nk parut2 ye....mencabar sungguh buat dgn anak2 ni...dh la doh roti ni sgt lembik ok....

kononnya kali ni nk buat betul2 la...nk try gak mcmne boleh dpt permukaan roti licin je kan, tapi xdpt gak..huhuhu...apa la rahsianya ye? ke rahsianya kena pki bread maker gak???uwaaaaaaa...

ni la hasilnya...kita mkn roti je ye anak2 hari ni...makan sampai lebam...hehehe....

yg ni tabur gula sbb nk bg adam mkn...lately ni, dia makin susah nk suruh mkn...tapi badan maintain makin naik plak...pelik gak aku....

mkn ms panas2 ni mmg sgt lembut la roti ni tp tawar la plak...huhuhu nsb baik la tabur gula kat atas tu...adam abis gak la mkn satu ni...khabir plak belum ada mood nk mkn, tp skangni dia kuat minum milo O..khabir xminum susu pun....dan alhamdulillah, kami dh bercerai susu sepenuhnya.....


ni je la aktiviti budak2 ni...bagus gak ada carpet kartun tu...budak2 ni kan ada mcm2 imaginasikan, dgn karpet tu pun diorg boleh buat main...huhuhu...nampak satu bakul baju penuh menggunung tu??? NANA, BILA NAK LIPATTTT????? dh masuk 3 hari ok!!!!


2 comments:

3uri@ni said...

Bab basuh ngan.jemur ok lg, bab nak lipat tu Allah je la yg tau, hahha. Tp menyampah mcm.mana pun.aku mmg lipat jugak, lipat ngan muka masam, kahhkahh kalau x, x leh tido aku.mlm kang. Teringat2 je ngan baju sebakul tu. Nnti dah lipat, kadang 2-3 hari jugak baju tu still dlm bakul, malas nak hantar kt wardrobe masing2, kihkikihkihkih

Cuti2 ni.mak cik kantin.rajin.menguli eh :D

Nana Zack said...

hehehe..btul la zue, nyampah2 pun kena lipat gak...aku ni jenis kalo dh miss satu hari, alamatnya nk cri mood melipat tu amik masa 2,3 hari gak la...huhuhu tp ptg smlm alhamdulillah dpt gak setel...kekeke tu pun paksa papa diorg bwk budak2 ni g playground...

lama dh xmenguli,konon nk diet karbo la kan...kekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...