Monday, June 9, 2014

random

pg khamis dh start nk gerak ke KK...pg tu hujan lebat...si khabir ms bgn tidur pg tu siap ckp "mcm mane nak pergi kk ni, hujaennn..." bahasa dia ada slang "ae" sikit ye...ayat yg dia buat sgt panjang skangni...xtau la dpt gen dr mana sbb mama dia ni sgt la pendiam org nya...hehehehe...adam pun xla pandai buat ayat panjang2...

disebabkan hujan, maka kami keluar rumah awal dr apa yg di plan sbb takut jem sana sini kan walaupun cuti sekolah...lg pun abg nk singgah ofis dulu mcm biasa la, setelkan keje apa yg patut sblm nk travel jauh...lps g ofis, singgah jap tapau makanan....tapau nasi lemak aje...tapau 2bgks je sbb igtkan anak2 mkn xbyk...sekali sambal ikan bilis nya xpedas, maka 2bgks tu xcukup ok...huhuhu nmpk gaya, pasni mama kena masak la kalo nk travel jauh ni....bkn mls nk masak, tp asal mama buat je, mesti budak2 ni kata kenyang la, pedas la...tp bila mama xmasak, masing2 kelaparan...tp xtau la kan, mgkn sbb ms tu hujan, sejuk2 kan cepat lapar, tu yg budak2 ni masing2 mcm xcukup mkn...hahahaha...

papa g tapau, kami bertiga duk selfie dlm kereta...papa xbg turun sbb hujan...hehehe

ni plak ms nk tunggu papa g beli tiket penumpang plak sbb ms ni feri belum sampai lg.... si anak plak nk selfie...

ms ni alhamdulillah dh sampai tanah besar...tgu abg plak solat kat kuala penyu....sambung lg selfie...hehehe

lama xupload gambar selfie sendiri...syok rupanya kan...hak hak hak....jgn perasan ye nana...sila jgn muntah ye kawan2....


ni hari jumaat, abg the whole day xde ngan kami...sbbtu abg booking hotel kat 1B sbb nk bg anak bini dia jalan sakan kat situ sambil menabung...huhuhu...mama kali ni alhamdulillah beli apa yg di list aje..lgsg xde tersasar pun dr list...tp budak2 ni pau mama ngalahkan mama shopping plak...T___T...dh la papa xde smpi ke malam, penat wooo layan kerenah budak2 ni, sume benda dia nk...huhuhu


ok, ni agenda pd hari sabtu plak...alang2 kami dh ada kat KK ni, maka join skali la rombongan pengantin dr semenanjung ni...kami dr pihak lelaki...tempat pun xla jauh sgt, just kat papar tp nk cari rumah tu, yg payah....huhuhu..

nk bergambar pun kena limited sbb takut pelamin roboh...hehehehe...lain kali kena pesan la, kalo nk buat pelamin kena bg ruang byk sikit sbb rmi yg nak bergambar..hehehe...apa pun, Selamat pengantin baru Edy & pasangan...moga kekal bahagia hingga ke jannah...


cuaca hr tu sangat panas ok...budak2 ni dh xtahan, asyik merengek je..yg kecik tu plak asyik nk berdukung je sbb rimas dgn panas n bunyi bising band...last2 kami berempat, lepak dlm kereta...nasib baik la parking paling depan sekali sbb bwk pengantin kan...hehehe

ini plak kenduri kahwin sepupu kat semenanjung....tarikh yg sama...ni famili wassap je...kami bertukar2 gambar kenduri...tp sgt jeles ok sbb rindu sgt nk mkn nasi minyak BP...huhuhu T___T lawan plak ayam masak merah, sirap bandung soda....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... selamat pengantin baru ye salleh & pasangan...moga kekal bahagia hinggat ke jannah ^___^

gambar ni mmg sgt jeles ok sbb sume sepupu sepapat ni...huhuhu... lama dh xjoin kenduri kawin sepupu ni...sape lg belum kawin ni?? erkkk...nini je la...hahaha


balik dr kenduri kawin kat papar tu, kami patah blk ke KK, cek in kat bandar KK plak...sbb ada lg brg yg belum sempat nk beli...hehehe...jalan2 kat shopping complex, jumpa plak maskot ni...khabir mcm biasa la penakut, adam plak mcm biasa je, meredha kan diri utk bergambar...hehehe....nampak gedik plak kucing pepel tu kan....

ngetest seluar pelikat baru...beli kat pasar tamu gaya...boleh tahan mahal ok!!!! hhuhu...beli 3 pasang utk jejaka2 dlm rumah ni je...seluar batik pun ada gak tp xtergamak plak nk pki....

adam dh dpt buku skecth baru...yg lama dh penuh dgn lukisan dia....so pg2 dh semangat nk melukis....optimus prime versi adam ye ni...hehehe

2 comments:

3uri@ni said...

Nana, kalau kat sana kenduri lauk apa?
Aku cuti ni tunggu nak balik kampung kenduri kawin anak sedara ngan majlis tunang anak sedara. Hari tu masa akad nikah anak sedara kat kelantan tak dapat ikut sebb baba naurah cuti beku. So attend yg majlis sambut menantu je la kat kampung nanti.

Aku pun rindu nak makan beriani gam kt BP...huhuhuntah bilaaaa lagiii

Nana Zack said...

kat sini mkn nasi putih je zue...lauk pauk mcm biasa lauk menu kampung mcm sayur nangka, rendang daging, ayam, tempe, ikan masak kicap...huhuhu.. bila mkn, bayangkan je la tgh mkn nasi minyak berlaukkan ayam masak merah T___T....air oren pun teguk konon rasa bandung soda...uwaaaaaaaa...

tggu hjg mgu ni plak ye, mkn apa plak kat seberang tu... kalo blk BP, mmg wajib la singgah mkn bariani..parents aku dh tau sgt dh kami ni kalo blk kg, mmg xtinggal nk pekena bariani gam...xkisah la, kat bariani md shah ke, bariani soga ke, bariani pokok sena ke...janji bariani...huhuh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...