Tuesday, August 12, 2014

Raya ketujuh

lepas makan nasi minyak kat kenduri kahwin tu, kami xterus balik...kami terus ke BP Mall lg...sblmtu ke baby shop..beli apa2 stok yg perlu...nasib baik la sblmtu lg kami dh beli siap2 stok drypers utk khabir kat parit jawa, tu pun sbb terjumpa satu kedai baru yg jual brg murah2, bila g baby shop, stok drypers dh abis rupanya...g BP mall plak, cari lg apa2 brg yg patut sambil melayan kehendak budak2 ni...


ni la sbb utama budak2 ni xde mood nak mkn ms kat kenduri tu...mmg dia dh aim nak main benda alah ni...

masa dh nak balik tu, terjumpa plak x classmate..punya la bertahun xjumpa kan..muka dh la tgh comot + kepala tgh pusing ms tu (hahaha, alasan je tu)...


blk dr BP Mall, abg hantar kami terus ke rumah sbb abg nk blk ke pt jawa semula...kami masih xikut lg sbb keje abg xsetel lg...so budak2 ni, layan PS2 mak usu je la...yg adam tu mmg betul2 main la..tp yg si khabir tu action je lbh..mak usu bg dia joystik yg murah je pastu usb nya xcucuk pun just selit je la bwh ps2 tu...hahaha...yeye je la dia igt dia pun main skali...kekekekeke

ni plak kes ms sume org tgh tido petang sbb kepenatan dah..tp si adam xmau tido sbb katanya xngantuk...aku plak tgh tido kan khabir ms tu...atok ngan nenek pun tgh tido kat bilik...mak usu pun ada kat bilik...tgh2 aku tido kan adik, tiba2 je si adam ni masuk bilik nangis xbersuara...terkejut beruk aku dibuatnya.. puas la aku tanya kenapa, tp dia ckp xkeluar suara sambil pegang kaki...bila kena paksa dgn aku, last2 baru la suara dia dpt keluar...rupa2nya, batu bata jatuh atas kaki dia T___T..bila aku tanya mcm mana boleh jd mcmtu, dia kata dia angkat batu tu...aduhhhhh....nape la adam cari keje mcm ni...byk lg benda lain boleh buat, yg g angkat batu bata yg kat ceruk tu kenapa??? nenek mmg ltk satu batu bata kat setiap blkg kerusi kat bhgn tgh rumah tu sbb xmau kerusi tu bergesel dgn dinding....yg dia pandai2 g ambil batu tu n angkat sape suruh kan? mmg batu tu lgsg xmenghalang pergerakan dlm rumah tu pun...xpasal2 jatuh atas ibu jari kaki kiri dia...mmg bengkak terus ibu jari dia....terus aku cari air batu tuam kat kaki dia...n nasib baik la rumah mak ada beg air batu tu...sng la ckit...

masa ni, konon2 la adik tgh pujuk abg..kejap je tu pastu dia gaduh xpuas hati ngan abg dia..huhuhu...puas la aku tanya adam kenapa dia angkat batu bata dia...asal aku tanya soalan tu, dia mesti senyap...naik angin jugak aku dibuatnya sbb dia xmau jwb soalan...last2 mak usu plak tanya adam, baru la adam nk jawab...korang tau apa dia jawab??? dia kata dia nk strong....sbb tu dia angkat batu tu....huhuhu T__T..betapa dia nak tunjuk yg dia strong sgt kan...xpasal2 kaki bengkak... yg aku risau kan sbb lg dua hari dah nak blk labuan..mcmne nak balik kalo kaki tgh bengkak mcmtu?? ye mmg aku tau boleh minta tolong dgn pihak MAS utk naik wheelchair, tp akan ada masalah gak..masalahnya pd khabir, dia xkan biarkan abg naik sorg, dia konfem nak naik gak nnt...huhuhuhu...

minta tolong nini suruh urutkan....bila nini duk belek2 kaki adam sambil sapu ubat, nini kata dh xboleh urut lg ni sbb dh bengkak...aduhaiii...mati akal aku dibuatnya....nsb baik la xpatah..ni pun konfem xpatah sbb bila nini suruh adam gerakkan jari masih boleh gerak lg jari dia tu...call long plak suh tanyakan abg rosli nk buat mcmne...long kata kena ltk air batu pure gak baru cpt surut bengkaknya...aku pun apa lg, terus je amik ais cube yg ada dlm icebox tu...nsb baik la mak baru beli icebox sehari sblm raya tu, so ada la yg rajin nk buat air batu tu kan...hehehe...balut ngan towel kecik n terus aku bg kat nini suruh dia tuamkan..mmg terpaksa minta pertolongan dr nini sbb si kecik nini mmg xbagi aku layan adam sorang..jeles gamaknya kot...

dr mlm tu sampai esoknya mmg non stop la tuam kaki adam dgn air batu..alhamdulillah, akhirnya surut gak bengkak dia tu n dia pun boleh jalan dgn kaki rata..kalo x sblmtu dia xboleh ratakan kaki..tp still jalan dencut la...ngam hari nak blk tu, kaki dia ok..dh xbengkak...tp sampai je labuan, baru perasan kuku dia dh start ada darah beku..huhuhu...





yg ni plak, pakcik sengal..abis sume gambar yg aku send kat wassap, pakcik pedajalkan...hahahaha...nsb la korang kena ye adam khabir...hehehe

2 comments:

3uri@ni said...

Hahhhahhha kalau pasal khabir je mesti tergelak, nakal betul dia. Ciannnn dia, ye ye ingat main ps2, melopong mulut tu haa, hahha

Aku pung confirm khabir tu mesti nak menyibuk kalau adam naik wheel chair, panjang akal tau :D

So kaki adam dah x payah urut la eh? Aku takut dgr urut2 ni, nak2 budak kecik

Nana Zack said...

balik kampung makin menjadi nakal si khabir ni...dah bercampur dgn rmi sedara mara kan, tu yg makin panjang akal dia...mak usu dia ada gak snap gambar dia ms main ps2 tu..mmg lg beriya2 la dia main sambil melompat..hahaha..kalo la dia tau dia kena tipu, apa la dia rasa kan...kekekeke...

xperlu urut...aku mmg non stop tuam dgn air batu...yg mula2 kena tu je aku tuam dgn air batu betul, lps2 tu aku tuam pki beg air batu yg instant tu...sbb ms dia tido pun aku tekap kaki dia dgn beg air batu tu...alhamdullah cpt surut bengkaknya..tp la ni baru la nmpk ada darah beku..beriya la si adam sabun kaki dia...igtkan kuku dia kotor..hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...