Tuesday, September 2, 2014

last meronda...

alang2 abang ke KK, kami pun apa lg, join skali la mengenangkan mgkn ini adalh peluang terakhir jejak kan kaki ke KK kan...InsyaAllah....kalau ada rezeki, mgkn akan dtg lg ke sini ^__^

so sebelum pulang ke Labuan, bergambar sakan dulu sekitar KK....ni antara tempat2 femes kat KK..snap mana yg sempat je la sebab ms ni cuaca tersangat la terik ye...


budak dua org ni tgh menunggang ikan...hehehhe


duk ulang alik KK selama 3 tahun ni, pastu dh duduk kat KK 2 thn lebih, la ni gak la baru nak bergambar kat sini...hahahaha

khabir dh start buat perangai ms ni...mama apa lgi, keluar la segala amukan ms dlm kereta..huhuhu sgt menguji kesabaran mama ms ni ok...


di masjid terapung...adam demand nak pki spec sbb xtahan panas...

burger king ni adalah antara tempat2 terawal kami slalu singgah ms awal2 dulu sampai sabah...sbb xtau nk mkn kat mana kan sbb ms tu mmg tekak ni xleh nk terima selera kat sini..so apa lg, blk2 mkn fast food je la...

pemandangan KK dr tingkap bilik kami...huhuhu sebak betul rs hati ni nak tinggal kan KK..terlalu byk kenangan manis pahit di sini...besarkan adam di KK, lahirkan Khabir di KK, abg accident di KK...huhuhu..semua tu kenangan + pengalaman amat berharga....belum lg peristiwa hitam legam bg aku di mana aku dicemuh, dipersalahkan...xpe, aku sgt redha ms tu....ha! satu lg yg xdpt nk dilupakan, rumah kena masuk pencuri...abis kasut2 abg kena sapu abis, pencuri tu cuma tinggalkan kasut keje abg je...huhuhu...3 biji tayar yg baru tukar pun kena sapu gak....dan yg paling misteri sampai skangni, kami xtau kemana hilangnya bekas duit abg yg abg simpan lebihan tukar duit raya...sampai skang kami xtahu kemana hilangnya duit tu...kalo betul pencuri yg ambil, mmg kami xsedar kehadirannya sbb kami sedar2 ms kami nk cari duit kecil, tup tup bekas tu dh xde...huhuhuhu...

byk lg kenangan yg xdpt nk senaraikan kat sini...tu belum lg kalo g pasar KK...mcm syurga seafood fresh tau kalo g pasar KK....slalu borong ikan bilis kat gerai abg majid...sgt mesra wife dia smpikan dia pun turut bersedih sbb kami antara pelanggan kalo beli xpernah tau nk beli sikit2...hahahaha...nmpk sgt suka borong ikan bilis kan...kalo g 1B tu, terlalu rmi staff dlm tu xkira dari kedai mana pun yg kenal kami anak beranak..mgkn 'terkenal' sbb keaktifan anak2 kami agaknya yg suka sgt buat kecoh kat dlm 1B tu...tu belum lg masuk mak bapa dia ni selalu terjerit2 sbb nk kejarkan anak2 dia ni..huhuhu..baik Parkson, Chicken rice shop, kedai golf, ogawa, SR...tu sume dh mcm kedai kami yg punya plak sbb bila anak2 masuk buat muka xmalu ok...huhuhu...tp yg penting, asal masuk je tempat2 ni, konfem org tu tau nama "ADAM"..hehehe..sbb apa tau, adam ni membesar kat 1B...hampir setiap malam ms duduk sepangar kami kerap ke 1B...

sebelum bertolak balik ms tu sempat gak singgah Chicken rice shop dia Suria Sabah...ye, sini pun salah satu kedai yg mmg dh macam kedai kami punya...hahahaha mana kan tidak, dari senior supervisor dia sampai la ke pekerja dia, kenal kami anak beranak....bila kami kata tu la last kami mkn kat situ, terus je kami diberi diskaun...hehehe..alhamdulillah, rezeki anak2 kan...moga bisnes mereka bertambah maju....setel semua, balik la kami ke labuan..

kuala penyu ni sgt tenang tau tempatnya...kalo bg mereka sukakan ketenangan tahap maximum, aku rs sgt sesuai la tmpt ni....cuma kemudahan agak terhad...mcm aku, aku mmg suka tempat yg tenang tp dlm ms yg sama aku suka g window shopping...hehehehe...slalu gak terfikir, org2 kat sini kalo nak shopping, dia g mana ye? g KK atau g Labuan???? ko fikir la nana oiiii...org lain xde sibuk pun nk fikir pasal ni sume...hahahaha


tgk la budak2 ni..bkn boleh duduk diam dlm kereta....mana la aku xselalu terjerit2 mcm tarzan???? tgk la sikecik tu, duduk atas kotak kat belakang...seat punya la luas, belakang tu gak dia nk duduk...huhuhu..tu kotak sebelah dia tu, isi ikan bilis 10kg yg perlu dibawa blk semenanjung nnt...hohohohoho....

ni adalah kali terakhirnya kami naik feri kenderaan..lepas ni dh xmerasa la kesesakan dlm feri ni lg...selama 3 tahun ni la kami selalu ulang alik naik feri utk ke KK...ni la penghubung kami antara labuan KK....lepasni mesti rindu akan saat2 ni lg... T___T....

4 comments:

3uri@ni said...

Masa ke kk dulu amik gmbr todak dr dlm shuttle bus je, x thn panas masa tu, jd malas nk menapak :D
Kitorang dulu excited nk pindah sbb sepatutnya after 3 years kt kangar dh boleh pindah, baba naurah pun siap dh dpt offer letter dr tmpt keje skang ni tp mcm2 hal pulakkkk kt sana, sedih btl, tp hikmahnya aku sambung bljr kt sana, dpt anak :)
At last bila dpt jg pindah ke sini, alhmdulillah. Mudah nk blk kg, dekat. Kalau dulu nk blk johor 12 jam, marang 8 jam, huhu. Tp sesekali ke utara, jln2 juga tmpt yg selalu pegi masa duk sana, nak2 padang besar kahhkah
Enjoy sementara kt sana ye : D

Nana Zack said...

zue!!! tu bkn todak la...hehehehe.. tu ikan marlin ke layaran...lbh kurang mcmtu la...

yup...kalo dh pindah nnt, mudah nk blk kg kan..tp nk dtg sini lg ntah bila lg xtau la...sbb nk kena naik belon kan, tu yg fikir byk kali je la nnt... enjoy je la kat sini menghabiskan saki baki hr lg ni...huhuhu

3uri@ni said...

kahkahkah aku tgk muncung tajam ingatkan todak, kahhhkah

rsgoldfast said...

There are lots of logic behind why exploration is certainly a very good skill to practice.Mining produces a lots of urs precious metal. But not just money. Throughout prospecting you may make income and have very good xp at the same time. Within sportfishing as well as woodcutting the particular worthwhile strategy is typically the slower strategy. Inside exploration that is various.
RS 07 Gold

Buy RS 07 Gold

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...