Monday, December 14, 2009

makan time...part 2

bila dapur dh ok, kononnye nak sambg masak kari la nie....bila dah masukkan santan, aku saje je la nk test rasa...nnt leh agak2 nak masukkan garam sbb lada giling yg aku pki tu dah ada garam...sekalai bila dah rasa, AAAAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!! TIDAK!!!!!!!! abg yg kt dpn tu pun terkejut....kari hangit!!!!!!! xtau la mcmne nk describe rasanye...mmg lgsg xde rs kari, rasa hangit je....kepala dah buntu....xkan la nak jamu org makan kari hangit mcmni....muka abg pun semacam je bila rasa kari hangit tu...aku terus suh abg kol mak nye...kot2 ada petua ke..huhuhu...bila dah duk tepon2, MIL suh wat kuah lain....abg plak suh aku kol mak aku plak... bila aku tanya mak aku, pun solution yg sama gak, wat kuah lain....abg siap dh plan nak g KK semula g cari ayam....aku plak mcm berat ati sbb of course membazir duit, tp yg penting nye membazir masa dan tenaga je kalo nak ke KK lg pg tu....tkt xsempat je....last2, kteorg ikut je ckp mak masing2......abg g kedai lg bel bwg2 n santan sbb stok xcukup....

bila brg2 dh cukup, mula semula wat kari.....konon nak bersihkan kipas pun dah xsempat... huhuhu ngan adam yg nak ngempeng lg.... gedebak gedebuk, akhirnye siap gak menu kami.... just in time....ada ms lg 2jam je utk kami bersiap n merasmikan makanan....tp tu la, perut lapo, tp bdn letih sgt, aku cuma dpt mkn ckit je...tu pun sbb nak cukupkan syarat...kang adam xde susu plak...

siap sume, tidokan adam dulu smntara tetamu sampai....memula igt nak rehat2kan bdn, tp teringat baju abg blum iron....abg sempat tido lg.....

dlm kul 2, onie n famili pun smpi....hihihi biasala kan onie, regular guest (^_^)....pastu kengkawan abg yg dtg solo, azura n famili n tn nik n famili....di kesempatan yg ada ni, kami sekeluarga ucapkan terima kasih byk2 kerana sudi dtg ke teratak kecil kami ini :)...senang hati ni bila tgk ada yg tambah, ada yg mkn second round....hihihi....thanks ye kawan-kawan.....jgn serik lg ye dtg ke umah kami ni (^_^)....

insyaAllah, kalo ada dimurahkan rezki lg, kami panggil lg ye....Aminnnn....

menu :
nasi himpit
kari ayam
rendang daging
sambal goreng
nugget
karipap
cheese kek
airkrim vanila
air buah buahan tropika

**sori gambo xde....tn umah dah kepenatan sgt smpi lupa nak snap gambo...hihihi

**1st time aku wat masak2 utk org luar...sblm ni takat masak utk sndiri je...

4 comments:

Zuri@ni said...

Ooo...tu la tragedinya tu ye, hehe...takpe, pengalaman...lain kali kalu nak wat makan2 lg, dah senang sket la kot, dah tau nak bajet banyak mana, dah tau kat mana nak sorokkan tong air (kah kah kah)...

Happy 3rd anny + Happy birthday adam in advance :D

nanazack said...

>>zue..
tu la, mcm2 dugaan...1st time la katakan..hihihi tu yg kelam kabut sgt..

thanks for the wish...hihihi

iu rf said...

waa... banyaknye menu.. sempat lagi tu wpun da kalut2..xpe2..next time msti lg redy...biasala 1st2 ni..cuak memang...ge egeegegege

nanazack said...

>>iu..
xbyk gak iu...karipap ngan cheese cake tempah aje...nugget tggl goreng je...nasi himpit pun tgl rebus je... yg lbh tu je yg btul2 wat sndiri...kalo xkerana kena masak kuah blk, tentu xkalut mana...:D

tgk iu jamu org makan rilex je kan? xpe, ni leh wat pengajaran...huhuhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...