Monday, July 25, 2011

menghitung hari lagi...

abg xblk lg...huhuhu harap2 hr ni sume keje2nye dpt diselesaikan n esok boleh fly blk cni smula... alhamdulillah, kami dh leh video call..jumaat lepas, abg try on hp dia yg masuk air masin tu...hehehe, seb baik boleh..tp xleh kol lama2 sbb nnt hang...pastu ada bpe button yg xberfungsi lg....huhuhuhu...xpe la, janji leh tgk muka.. bknnye apa, adam bgn pg je, asyik sebut PAPA! PAPA!....adeh, mama plak yg emo...hihihi

smenjak abg xde nie, makan xmenentu je kami 2 branak kat cni...huhhu..bknnye xde brg dapur, tp malas nyeeeeeee aku nak masak2...ye la, bila masak nasi, adam bukannye nak mkn...bila aku wat mi plak, seharian mkn mi, last2 aku yg masuk angin, mlm xleh nak tido...nak suh masak mi ngan nasi??? huhuhuu xdenye aku rajin smpi mcmtu skali ye...hehehehe...last2 byk wat mkn ringan2 je la utk aku....tp tgh duk terpikir ni, sblm puasa kena wat stok donut byk2 ni...kang si kecik ni mintak, mana ada org jual pg2 nnt...huhuhu...

dinner mlmtd...roti telur + air susu anmum je...huhuhu biasa kalo abg ada, hjg mggu xpnh mkn kat umah...hehehe...wajib mkn kat luar ye...ngeeeeeee...

bfast pg td lmbt ckit sbb mlmtd xleh nk tido, pinggang n tapak kaki kiri skt sgt2...mcm masuk angin...wat jemput2 ikan bilis je ngan milo O....

ni smlm nye projek....asal nye nak wat badak berendam..ntah la, tetiba je rs mcm nk mkn kuih tu pd hal xpnh mkn pun...bila duk belek2 buku resipi, adam plak sibuk nak jump stab a.k.a lompat tikam...huhuhu..aku mls nk wat sbb lbh kurang mcm bubur sum sum je cuma lompat tikam ni ada 2 tepung n pulut...dh adam nk ni gak, aku wat je la....tu yg smpi skt2 pinggang ni berdiri lama menggodak benda alah nie...huhuhu...penyudahnye, adam mkn 1 sudu, pastu xmau dah...grrrrrrrrrrrrrrrrr mau nye aku jd singa.. penat tau mama buat!...dah la terlembik sbb terlampau byk gangguan dr adam ms menggodak benda ni...lgsg xcun...huhuhu tp kaler ijau ni xngancam la...nak kena cri kaler ijau lain la plak....

tekak ni asyik nk mkn benda manis je...esok plak ada appointmt...huhuhu...hr ni duk tala air masak je la ye... T_T....

4 comments:

3uri@ni said...

Asyik gambar makan aje kat umah ko ni, haha

Aku kan, dari hari Jumaat-Ahad, duk sarapan ngan jemput2 aje, kekeke

Aku cam ko aaa, kalu dan laki tak makan sama, malas nak masak bagai, telan apa yg ada aje la. Rasa tak padan aje masak kalu takat makan ngan budak kecik kan.

Mama adam tgh duk rindu2 la tu eh, hehee

nanazack said...

>>zue..
gila ko xrindu????hhehehehehe.. tahan je la nie...ye la dh set mental igtkan dpt blk awal, skali asyik kena delay je...huhuhu...tu yg mls nak masak...kalo la perut ni xbuncit, mmg hr2 aku duk tapau kt kedai je...tp stereng dah tersangkut kat perut, tu yg mls btul nk drive :(... masak ala kadar je...

Kelkatu Biru said...

Ooo...gitu eh lompat tikam...ala-ala bubur sum sum upernye...aku pernah dengar nama, tp tatau kiuhnya yang mana...

nanazack said...

>>isyah..
lompat tikam ada pulut skali biasanye..tp umah aku mmg jenis xpnh beli beras pulut..angin la katakan...hihihi... lbh kurang mcm bubur sum sum gak, tp kalo versi mak aku, kuahnye gula sirap (kaler pink gitu), kalo versi MIL, guna gula melaka je....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...